jarmokanerva Tehdään parempi tulevaisuus!

La marmite viande à la Perussuomalainen ♥ Perussuomalainen lihapata Espoosta ツツ

  • Perusasiat kuntoon. Sydämellä ja järjellä. Ja pilkettä silmäkulmaan.
    Perusasiat kuntoon. Sydämellä ja järjellä. Ja pilkettä silmäkulmaan.

TAUSTAA

Kuulemma köyhempien maiden kansalaiset tunkevat henkensä kaupalla Eurooppaan ja Espooseenkin parempien lihapatojen äärelle.

Minkä ihmeen lihapatojen ??? ( Ja kuka oli Alice ? ツ )

(tämän kirjoituksen poliittinen lihapata  on puheenvuorossa, jos kiinnostaa

http://jarmokanerva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/117375-la-marmite-viande-a-...)

 

Siksi päätin hyväsydämisesti ♥ julkaista reseptin, jota niin monet miljoonat maailman ihmiset himoitsevat. Pääsee sitten herkuttelemaan kotona  ツツ :

 

La marmite viande à la Perussuomalainen

Perussuomalainen lihapata

by Jarmo Kanerva, PS Espoo. Kehitelty vuosien satossa.

 

OSAT

Lihaa 800 g suupalan kokoisina paloina. Tähän käy karjalanpaisti, porsas tai nauta tai siipikarja ilman liharasismia * oman mieltymyksen mukaan. Itse suvaitsen erityisesti vähärasvaista filettä tai vaaleaa lihaa. Voisi kuvitella, että antilooppi, strutsi, kani, jänis  tms. kelpaisi mitä nyt sattuu löytymään elinympäristöstä ツ. Siis jos saa kiinni ja paloiksiツツ.

3-4 isoa porkkanaa. palotellaan n 1 cm paksuiksi siivuiksi.

Suolaa 1 tl, mieluiten joditonta merisuolaa.

2 kpl vihanneskuutiota

( voi lisätä 1 kpl lihakuutionkin)

kanelia 1/2 ruokalusikallista (liha, tomaatti ja porkkana ♥ kanelia)

mustapippuria  n teelusikallinen. Itse käytän jauhettua.

3 pientä tai 2 isoa laakerin lehteä

1-4 valkosipulin lohkoa siivuina rohkeuden mukaan.


OPTIOT

Valinnaiset osat vaihtelun ja varaston mukaan:

3 kuorittuja tomaatteja. Jos tekee tomaattista mieli.

Masala maustetta 1 tlk- 1/2 rkl, jos haluaa hindialaisen säväyksen

1/2 isoa makeaa sipulia 1 cm paksuina paloina. Ei liika ettei mene liian makeaksi ja 'liejuksi'

Kourallinen suppilovahveroita, sienipataefekti. Sienet ♥ sipulia.

Aterian päälle tuoretta persiljaa  tupsu, fressi säväys

 

LISÄOSAT

Perunoita dietin mukaan
tai herkkusieniä, jalka poistetuna, täytetty grillivoilla ja lämmitetty pannussa rasva läpi sienen.

(http://jarmokanerva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115836-perus-suomalaiset-ja...)
maukasta leipää ja voita lisukkeeksi

VALMISTUSPROSESSI

Nämä laitetaan isoon paistopussiin, lisätään vettä juuri sen verran, että tavara peittyy ja suljetaan kiehumisenkestävällä pussinsulkimella suu löyhästi ei-ilmatiiviisti kiinni ja pussin suu ylöspäin. Tämä paketti laitetaan isoon kattilaan, jossa on vettä peittämään pata-aineet - pussinsuu jää yläpuolelle. Idea on, ettei maku lainene. 

Itse käytän painekattilaa 1 asennossa, jolloin pata on valmis n 1 h kuluttua jos käytin filettä, 1,5 h jos tavallista karjalanpaistia. Varsinkin naiset ovat tykänneet broilerilihavaihtoehdosta paloina, mutta jauhelihakin varmaan käy. Antiloopit ja käärmet pitää kokeilla erikseen. Kengurut ja alligaattorit sopii pataan.

 

Perunat (tai bataatit tms.) keitetään normaalisti. Itse laitan painekattilaan pussin ulkopuolelle perunat keittymään samalla kertaa. Perunat kuorineen tai höyrytetyt pitää maut parhaiten.

Koko höskän valmisteluun menee n. 10 minuuttia. Kypsyymiseen menee n 1-1,5 h, jona aikana ei tarvitse vaivata päätään lihapadalla.

Saman voisi kokeilla tehdä myös uunissa n 175,5 C lämpötilassa n 2 h aikana, jolloin pata kiehuu. Systeemi vaatii paljon enemmän energiaa.


JAKELU

Yhtenä variaationa on tarjoilla ruoka lautasella ison salaatinlehtiveneen päältä. Lidlin myymä Cosmopolitan salaatinlehti on erinomainen tähän käyttöön. Varsinkin jos ei ota hiilaripitoisia lisukkeita. Tämä sopii varsinkin mahanmuuttajille. Päälle sopii hyvin karpalot , karpalohyytelö, mustaviinimarjahyytelö, raejuusto. Opin tuon etelä-Koreassa, missä käärittiin lihat lehtiin kuin täällä tortilloihin. Voipi tacomausteitakin hyödyntää.

Mausteena käy myös vaikka thaimaalainen makeachilikastike suuntautumisensa ja makunsa mukaan. Nyt suvaitaan  yksilön vapautta valita itse. Toinen tykkää makeasta, toinen tummasta.

 

Kerro, miltä tämä sinusta tuntuu ?

 

/*************************************************

ÄÄNESTÄ :

Maailma tarvitsee nyt insinöörejä.

Asioidenhoito tarvitsee sydäntä, järkeä ja osaamista. Pelkkä sydän ei riitä.

 

Voit äänestää minua  Espoon kunnallisvaaleissa 28.10.2012 tai ennakkoon 17-23.10.2012 vaikka kaupassa käydessäsi. Jokainen ääni on tärkeä ja voit tehdä suuren muutoksen.

http://www.kanerva.eu

 

Kuvat  ja resepti itse

/***************************************************


LIITTEET:

* liharasismi, ruokarasismi:

" YLE:n uutisissa kehotettiin jättämään rasismi pois salaattia tehdessä. En kuitenkaan suosittele suosimaan kaukaa tuotua lähiruokaa ekotekona. Ja jättäkää ainakin meidän posteljooni syömättä.  Liha täytyy hankkia kaupasta tai muualta.
http://yle.fi/uutiset/rasismi_ei_kannata_salaatin_teossa/5065323 "

koko juttu http://jarmokanerva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115836-perus-suomalaiset-ja...

PS:
Mietin, että pataan voisi sopia riista + 1/2 jotain tavallista lihaa vaihtoehtona. Hirvessä on voimakas maku ja voi vaatia muun sopan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa