jarmokanerva Tehdään parempi tulevaisuus!

Kirjoita tämä blogi (◕‿◕) !

Perjantai oli ollut todella kummallinen päivä. Yhtäkkiä joku sekopää laittoi kaikki kirjoittamaan yhtä interaktiivista verbaalista blogitarinaa  ja maanantaiksi pitäisi olla valmis! Vielä ei tiedä onko kyseessä Finlandia-palkinto vai tavis kulttuuriteko. Jotenkin piti pitää punainen lanka kun toiset pöllöt puhuvat puuta heinää enkä niiden jutuista tajua mitään. Aluksi moni empi alentua törkyturpien kanssa edes samaan paikkaan, mutta päätti näyttää miten homma tehdään ja tuoda valoa synkkään ja myrskyiseen  pimeyteen ...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

1. JOHDANTO

Mickael oli tullut juuri ryytyneenä kotiin ja avasi TV:n. Sieltä ei tullut yhtään mitään. Siis yhtään mitään ಠ_ಠ ! Kaikki kanavat oli pimeinä.

Kotimatkakin oli kestänyt tziljoona vuotta ja pimeät kadut valaisi siniset poliisien hälytysvilkut kuin olisi ollut ilotulitus. Kännykkään oli tullut ihan kummallisia tekstareita matkan aikana. ٩◔̯◔۶

( ja tästä jatkuu sinun tarinasi kommenttina )

Taisto Merilä

Heh heh, Mickael myhäili mielessään: "Turhaan en ole tehnyt leikekirjoja Kauniista ja rohkeista, Salatuista elämistä jne..."

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Micael ajatteli, mitä ihmettä tuolla tapahtuu. Häneltä hävisivät pitkät koulumatkat ja tympeän samankaltaiset päivät mielestään.

Poliisiautojen siniset vilkut loivat välkkyvää sinistä valoa kaikkialle. Autoja oli paljon, ja osa oli ambulanssi,- ja paloautoja.

Kun Micael tuli lähemmäksi hän huomasi kokonaisen väentungoksen itsensä lailla pyrkivän katsomaan, mitä on tapahtunut. Poliisi oli rajaamassa aluetta, mutta oli vasta alkuvaiheessa ja Micael pääsi livahtamaan monen muun tavoin lähempää katsomaan tapahtumaa.

Hälytysajoneuvojen valo ei ollut ainoa joka valaisi aluetta. Alueella oleva talo oli jo lähes kokonaan liekeissä. Palomiehet, ja poliisit pyörivät kuin tietämättä mitä tehdä, kunnes joku huusi. Ajakaa ulkopuoliset pois alueelta ja rajatkaa alue nopeasti.

Yht'äkkiä kuului kova pamaus, aivankuin laukaus. Se sai poliisit suojautumaan nopeasti, kun palomiehet puolestaan eivät reagoineet mitenkään.

Poliisi huusi, suojautukaa. Palomiehet eivät välittäneet ja huusivat takaisin, deodoranttipurkit siellä paukkuu, joka sai poliisin nolostumaan....

Taisto Merilä

”Aivan sama mitä tapahtuu, mutta leikekansioitani ette saa!”. Mickael oli yhtä aikaa sekä järkyttynyt että tyytyväinen. Suosikki-TV-sarjat olisivat kassaholvissa turvassa ikuisesti ja hätätilanteiden vuoksi aina mukana olevat jaksotkin olivat palonkestävissä kuorissa....Brooke ja Ridge...me kyllä kestetään..

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Paikalla kurvasi Metroskoin pormestari Pajunevits tuliterällä Audillaan tyylikkäässä Armanin kaksirivisessä puvussaan rauhoittamaan rahvasta : " Hajaantukaa ! Täällä ei ole mitään nähtävää ! ". Mutta tarina oli tuhannen ja yhdenyön turinoita ihmeellisempaa. Turhautuneet 10-40 vuotiaat teinit oli piruuttain tuikannut gettojen viereisen teollisuuskaupunginosan palamaan ja peräänkuuluttaneet kunnioitusta töilleen. Useat ryhmittymät olivat julistaneet omistavansa nyt kaupunginosan herruuden.

Liekkien keskustassa oli hehtaarin kokoinen rengasvarasto, josta liekit olivat hypänneet viereiseen valtion kriisiajan polttoainevarastoon. Musta sienimäinen pilvi nousi yli 15 km korkeuteen. Huhut puhuivat jo likaisesta ydinpommista, mutta säteilyarvot eivät ylittäneet turvalliseksi todettuja viitearvoja. Iskujen tekijäksi oli ilmoittautunut aamuun mennessä jo 127 eri järjestöä, joilla oli idealogisia ja uskonnollisia tavoitteita, olipa mukana Pelastakaa huono-osaiset ja luonnonsuojelujärjestö, joka vastustivat autoilua ja teknologiaa ja paikallinen kylähullu.

Muutavan päivän sisällä iskusta alkoi tapahtua kummia. Sotilastarkkailijat olivat löytäneet räjähtäneet aerosolipullot. Rutiinintyyppisessä tarkastuksessa oli niistä löytynyt jäänteitä kemiallisista aseista. Palossa oli kuollut myös yli sata teuraseläintä, joissa oli ollut merkkejä kemiallista aseista. Eläimet olivat kylläkin palaneet niin poroiksi, joten enää testejä ei voitu suorittaa, mutta asia oli varma salaisten yksityskohtien takia. Asiantuntijat olivat varmoja asiasta, koska virus oli sama jota oli testattu edellisenä viikolla erään suurvallan koelaboratoriosta referenssinä. Miten se oli joutunut Metroskoihin, olikin sitten suuri kysymys ja saattoi kokonaisen tutkijaryhmän eristetyksi ulkomaailmasta vuosiksi.

Joka tapauksessa suuri pyörä alkoi pyöriä. Suurvalta väitti näiden aerosolien uhkaavan sen turvallisuutta ja sillä on oikeus puolustautua ja ainakin turvata Metroskoin asukkaiden henki. Tutkimusten mukaan edellisenä vuotena oli kuollut selittämättömällä tavalla ainakin 350 vanhusta, joiden oli merkitty kuolleen normaalisti, mutta se todettiin salaliitoksi. Asiantuntijoiden mukaan heidät oli tapettu tällä uudella virusperäisellä aseella kokeiluissa, jota oli ruiskutettu tuholaistorjuntojen yhteydessä. Näillä aerosoleilla oli aivan ilmeisesti tarkoitus kaapata maailman herruus tai ainakin iskea voimakkaasti erääseen suurvaltaan.

Tuhoalueen keskustassta oli löytynyt Kökkeströmin keskuskeittiö, jonka padat ja laitteet soveltuivat kemiallisten aseiden tuotantoon. Osa laitosta keitteli kouluihin ruokaa ja osa tuotantolinjasta keitteli aivan jotain muuta. Raaka-ainekin saatiin viereiseltä teurastamolta. Kökkeströmin naapurissa toimi Primerin maalitehdas, jonka tuotantolinja tutkimusten mukaan pakkasi tätä lihakeitosta jalostettua myrkkyliosta. Tuotantolinjat ja muut olivat sulaneet tuhossa klönteiksi, mutta asiantuntijoiden testit olivat täysin varmoja asiasta. Mikä pirullinen ja ovela suunnitelma. Foliohattuisimmat skeptikot huhuilivat, että Suurvalta olisi itse tehnyt iskun ja polttanut kaupunginosan, mutta tämä tyrmättiin asiantuntijapiireissä populismina ja täysin naurettavana ajatuksena.

Kataistrofian valtio sai virallisen nootin ja sitä uhattiin rauhanturvaamis-iskulla lähitulevaisuudessa, ehkä viikon tai vuoden sisään. Asiassa ei ollut enään mitään keskusteltavaa, ellei valtio liittyisi BB-sotilasliittoon ja allekirjoittaisi kansainvälisiä sopimuksia joilla valtion ylin päätösvalta luovutettaisiin Baabelin-federaatiolle. Varmuudeksi BB-liiton Smile-panssarit ajoivat asemiin vapauttamaan ja turvaamaan Kataistrofin kansalaisia parlamentin ulkopuolle. Heidät oli kutsunut paikalle eräs huolestunut kansalaisjärjestö, joka toimi koko maan kansalaisten nimissä.

Taisto Merilä

Viimeiseksi jääneiden radiouutisten mukaan Lähi-idässä oli mahdollisesti tapahtunut ydinräjähdys. Mickael käynnisti aggregaatiin, istahti tv-tuolille ja työnsi VHS-kasetin 14 tuumaiseen Panasonicin matkatelevisioon. Hänellä oli leikekirjojen lisäksi mm. kaikki Kauniiden ja rohkeiden sekä Salkkareitten jaksot tallennettuna kaseteilleja DVD-levyille.

Nyt oli aikaa katsella. Askeettisesti sisustetussa bunkkerissa oli videoiden lisäksi elintarvikkeita ja polttoainetta ainakin viiden vuoden tarpeiksi. Brooke ja Ridge kävelivät käsi kädessä olohuoneeseen. Heillä olisi tärkeää kerrottavaa Stephanielle.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Micael ei välittänyt Broogesta ja Ridgestä jotka hän oli näkevinään jostain ikkunasta, jonka sisällä poroporvarilliset asukkaat katselivat sitä keskittyneesti.

Hän ajatteli, tämä on uskomatonta. Tämä ei voi olla totta, mutta kaikki oli kuitenkin hänen silmiensä edessä.

Pikaisesti hänen mielessään kävi; Kuinka jotkut voivat mistään mitään tietämättä katsella Kauniita ja rohkeita lähes kaiken keskellä tapahtumia.

Deodoranttipurkkeja jotka olivat räjähtämisen jälkeen tuhoutuneita tipahteli taivaalta hiljalleen. Joistain purkeista hän sai luettua, että ne niiden kyljissä luki Rexona.

Täällä palaa muutakin. Vahva kumin käry kävi hänen sieraimiinsa. hänen mieleensä tuli, tästä on ilmoitettava viranomaisille heti, huomaamatta , että sinisiä valoja vilkkui jo kaikkialla.
Hänen ajatuksensa olivat sekaisin....

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

I tullutkaan Finlandia palkintoa ;(
Yrittänyttä laitetaan koko rahalla.

Puheenaiheeseen liittyvää

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa